sâmbătă, 2 martie 2013

Biscuiti cu fulgi de ciocolata

Ingrediente – biscuiti cu ciocolata:
  • 120 gr. de unt nesarat la temperatura camerei
  • 180 gr. de zahar brun
  • 2 linguri de lapte
  • o fiola de esenta de vanilie
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 150 – 200 gr. de faina
  • jumatate de  lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu + 1 lingurita de praf de copt
  • 240 gr. de fulgi de ciocolata
  • 150 gr. de nuca maruntita (optional)
Mod de preparare – Biscuiti cu fulgi de ciocolata:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
  2. Taiati untul in cuburi mai mari si puneti-l intr-un castron pentru mixer. Reteta spune sa folositi mixerul pentru a prepara aluatul din unt, zahar brun, lapte si vanilie. Insa puteti sa folositi si o lingura speciala pentru amestecat (o sa-i gasiti poza cat de curand in sectiunea Echipamente bucatarie). Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi adaugati si oul.
  3. Acum puneti ingredientele uscate ( faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt) si mixati pana se incorporeaza. Daca vi se pare ca aveti un aluat prea moale mai puteti pune inca 2-3 linguri de faina cernuta. Adaugati, de asemenea fulgii de ciocolata si nuca (optional).
  4. Este indicat sa folositi o tava cat mai mare pentru a face o singura serie de biscuiti, insa puteti sa folositi si doua tavi. Tapetati tava/tavile cu hartie pentru copt.
  5. Apoi, cu o lingura luati din compozitia acestei retete si formati cu mana o bila. Nu aplatizati biscuitii deoarece nu vor mai creste, ci din contra se vor intinde in tava. Aveti grija sa puneti fiecare biscuite la o distanta de 3 cm (pentru ca vor mai creste putin si nu vreti sa se lipeasca intre ei).
  6. Dati la cuptor timp de 8-10 minute daca vreti niste biscuiti mai moi si 11-13 minute pentru niste biscuiti mai crocanti.
  7. Dupa ce ati scos biscuitii din cuptor va trebui sa lasati biscuitii circa 2 minute sa se raceasca. Apoi ii puteti pune pe un platou!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu