Biscuiti cu fulgi de ciocolata
Ingrediente – biscuiti cu ciocolata:
- 120 gr. de unt nesarat la temperatura camerei
- 180 gr. de zahar brun
- 2 linguri de lapte
- o fiola de esenta de vanilie
- 1 ou la temperatura camerei
- 150 – 200 gr. de faina
- jumatate de lingurita de sare
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu + 1 lingurita de praf de copt
- 240 gr. de fulgi de ciocolata
- 150 gr. de nuca maruntita (optional)
Mod de preparare – Biscuiti cu fulgi de ciocolata:
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
- Taiati
untul in cuburi mai mari si puneti-l intr-un castron pentru mixer.
Reteta spune sa folositi mixerul pentru a prepara aluatul din unt, zahar
brun, lapte si vanilie. Insa puteti sa folositi si o lingura speciala
pentru amestecat (o sa-i gasiti poza cat de curand in sectiunea Echipamente bucatarie). Amestecati bine pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi adaugati si oul.
- Acum
puneti ingredientele uscate ( faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si
praful de copt) si mixati pana se incorporeaza. Daca vi se pare ca aveti
un aluat prea moale mai puteti pune inca 2-3 linguri de faina cernuta.
Adaugati, de asemenea fulgii de ciocolata si nuca (optional).
- Este
indicat sa folositi o tava cat mai mare pentru a face o singura serie
de biscuiti, insa puteti sa folositi si doua tavi. Tapetati tava/tavile
cu hartie pentru copt.
- Apoi, cu o lingura luati din compozitia
acestei retete si formati cu mana o bila. Nu aplatizati biscuitii
deoarece nu vor mai creste, ci din contra se vor intinde in tava. Aveti
grija sa puneti fiecare biscuite la o distanta de 3 cm (pentru ca vor
mai creste putin si nu vreti sa se lipeasca intre ei).
- Dati la cuptor timp de 8-10 minute daca vreti niste biscuiti mai moi si 11-13 minute pentru niste biscuiti mai crocanti.
- Dupa
ce ati scos biscuitii din cuptor va trebui sa lasati biscuitii circa 2
minute sa se raceasca. Apoi ii puteti pune pe un platou!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu