Ingrediente:
- 160 ml smantana pentru frisca (min.30% grasime)
- 30 g unt
- 3 lingurite de ceai Earl Grey (frunze)
- 180 g ciocolata neagra (min. 70% continut cacao)
- cacao pentru pudrat
Din cantitatile de mai sus am obtinut 20 de trufe.
Metoda preparare:
1. Intr-o cratita punem smantana pentru frisca si untul pe foc si lasam sa dea in clocot. Cand incepe sa clocoteasca adaugam ceaiul, acoperim cu un capac, stingem focul si lasam 20 de minute la infuzat.
2. Intr-un bol punem ciocolata rupta bucatele si lasam deoparte. Strecuram smantana infuzata, punem cratita inapoi pe foc iar cand aproape da in clocot turnam peste ciocolata rupta. Amestecam pana se topeste si devine matasoasa.
3. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 6 ore sau pana se intareste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu