sâmbătă, 22 septembrie 2012

Profiterol:)

Sunt sigura ca, fiecare a mancat cand era mic......

Gogosele:

100ml ulei
200ml apa
200gr faina
2 linguri zahar
5 oua

Crema vanilie:

500ml lapte
200gr faina
250gr faina
1 plic zahar vaniliat
3 oua
inghetata vanilie
frisca

Sos de ciocolata:

500g ciocolata
2 linguri zahar
inghetata de fistic si capsuni

Mod de preparare:

A. gogosile:

Se amesteca uleiul cu apa si zaharul cand incepe sa fiarba, se adauga faina si se amesteca bine pana ce se deslipeste de oala. Se focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul.Cu ajutorul unei lungure se pune intr-o tava si se lasa la cuptor timp de 25 de minute.

B. crema de vanilie:

Se amesteca zaharul cu faina, zaharul vanilat, laptele,galbenusurile si se dau la foc mediu si se amesteca in continuu. Cand incepe sa fiarba se adauga untul si se lasa sa se topeasca.Se i-a de pe foc.Cand s-a racit se adauga albusurile spuma si se amesteca bine cu crema.

C. sosul
Se amesteca bine pe foc mic toate ingrediente. Cu aceasta crema se impu gogoselele. Intr-o cupa se aseaza 2 gogosele apoi 2 cupe de inghetata si se pune frisca si sosul de ciocolata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu