sâmbătă, 22 septembrie 2012

Savarine;;)

Cui nu-i plac savarinele?:)

Ingrediente:

3 oua
100gr zahar
1 praf sare
100ml lapte dulce
1 cana faina
coaja de lamaie
70gr unt topit
1 lingurita drojdie uscata
250ml apa
1 lingurita lichior de portocale
Frisca pt umplutura

Mod de preparare

Aluatul:

Se bat bine ouale cu zaharul apoi se aduga coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine.Aluatul obtinut se lasa la dospt 30 de minute la loc cald.
Dupa ce a crescut se incorporeaza untul.Dupa de aduga la cuptor timp de 20 de minute fara a se deschide usa.


Siropul:
Se pune apa cu zaharul pe foc la fiert pentru 2-3 minute pana se topeste zaharul. Se opreste si se aduga lichiorul de portocale.Se toarna peste savarine iar acestea se vor umfla ca niste buretei.

Succes;;)



2 comentarii: