joi, 27 septembrie 2012

TORT CU CREMA DE CAPUCINO


  • Crema: 3 oua, 150 gr zahar, 100 ml lapte, 3 plicuri capucino, 500 ml frisca. Decor: cacao si frisca.
  • Blat: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr faina, 20 gr cacao, un praf sare.

  • Mod de preparare
         Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu zahar,  se amesteca   uleiul, galbenusurile , sare, cacao si se amesteca usor cu compozitia formata din albusuri  . Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie si se lasa la copt in cuptorul incalzit. , pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
     Crema: intr-o cratita se amesteca ouale cu zahar, capucino, lapte si se pun la fiert pe foc mic. Amestecam  sa nu se prinda de fundul cratitei. Este gata cand s-a ingrosat.( ca idee cum este o smantana)se pune apoi la rece. . C Cand s-a racit crema se amesteca cu  frisca batuta  si se mixeaza 5 minute.

    Cand blatul sa racit se taie in 2 sau 3 felii si se umple cu crema de capucino , se orneaza cu frisca si ornamente de tort .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu