joi, 27 septembrie 2012

Tort de pepene galben


  •  Blat:  
    6 oua
    6 linguri zahar
    6 linguri faina.
      Crema:
    1 pepene galben de 1 kg
    1 plic zahar vanilat
    6 linguri zeama de lamaie
    2 linguri lichior de fructe
    100 g zahar + 3 linguri
    2 plicuri gelatina
  • 600 g frisca

  • Mod de preparare - Tort de pepene galben
     
    Preparare blat:

     

    1.      Bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul treptat, galbenusurile unul cate unul, incorporezi si faina si amesteci cu o lingura de lemn de sus in jos.

    2.      Ungi o forma de tort cu margarina RAMA, o tapetezi cu faina, torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30-35 de minute.

     

    Preparare crema:

    1.      Cureti pepenele de coaja si samburi, apoi il tai felii, iar cateva le opresti pentru ornat.

    2.      Pe celelalte le pasezi si amesteci piureul obtinut cu zeama de lamaie, lichiorul si zaharul.

    3.      Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi pe foc mic.

    4.      Cand e gata o amesteci cu cateva linguri de piure, apoi il incorporezi pe tot.

    5.      Bati bine si frisca, o amesteci cu piureul de pepene si o dai la rece pentru 30 de minute.

    6.      Fierbi apoi o cana de apa cu 3 linguri de zahar si o vanilie pana obtii un sirop subtire pe care-l lasi sa se raceasca.

    7.      Tai apoi blatul in doua felii pe care apoi le insiropezi si le umpli cu crema de pepene pregatita.

    8.      Imbraci tortul cu crema, ornezi cu bucatele de pepene si-l dai la rece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu