miercuri, 3 octombrie 2012

Pajitura Adelina

1 kg biscuiti Hansa de vanilie (sau orice buscuiti cu aroma de vanilie)
1 l lapte
3 oua
2 pliculete zahar vanilat
3 linguri cu faina
un pahar (de 200 g) de zahar
unt sau margarina 200 g
frisca
fructe pentru ornat

Mod de preparare:

Crema :

Se fierbe laptele. Intre timp batem ouale cu zaharul pana se deschid la culoare adaugam faina si omogenizam bine sa nu aiba cocoloase si adaugam si zaharul vanilat! Punem aceasta compozitie peste laptele fiert si amestecam in continuu la foc mic sa nu se lipeasca de cratita compozitia pana aceasta se ingroasa ca o budinca si incepe sa se desprinda de pe peretii vasului! Se adauga untu si amestecam in continuare pana acesta s-a topit de tot! Stingem focul si lasam sa se "odihneasca" 5 minute!

Cat sta crema sa se raceasca putin pregatim o tava in care adaugam cate un strat de biscuiti inmuiati putin in lapte. Astfel punem unstrat biscuiti unul de crema! Mie imi ies 4 straturi de biscuiti dintr-un kilogram!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu