miercuri, 19 septembrie 2012

Amandine

Pt blat:5 oua,1 cana(250ml) zahar,1cana faina,1 plic praf de copt,1 lingura margarina pt tava 
Pt crema:400 g unt,200 g zahar praf,3 linguri cacao,2 pliculete cappuccino(3in1),1 esenta de rom 
Pt sirop:2 cani apa,6 linguri zahar,1 esenta de rom 
Pt glazura:200 g ciocolata menaj,5 linguri margarina 

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.Bate albusurile spuma,adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul,iar la final faina cernuta cu praful de copt si cacaua.
Omogenizezi compozitia si o torni intr-o tava de 25/35cm,unsa cu margarina.Se da la cuptorul preincalzit pt 35 de minute.
Pt sirop caramelizezi zaharul si stingi cu apa.Fierbi pana se dizolva caramelul,apoi adaugi esenta si lasi sa se raceasca.
Pt crema,se freaca untul cu zaharul pudra,se adauga cacaua,praful de cappuccino si esenta de rom.Se pastreaza putina crema pt decor.
Blatul racit se taie in doua foi orizontale.
Insiropezi foarte bine un blat,pui crema,suprapui cel de-al doilea blat,insiropat si el si tai prajitura in patrate,pe care le departezi putin si le acoperi cu glazura.
Pt glazura topesti ciocolata pe baie de aburi si o amesteci cu margarina.
Dupa ce ai acoperit cu glazura,faci un mot din crema oprita pe fiecare patrat de prajitura.
Se consuma dupa ce a stat o ora la rece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu