250g faina
150 g unt sarat
50g zahar pudra
4 galbenusuri
2 oua
225ml frisca
225 g zahar tos
coaja + zeama a 3 lamai
coaja + zeama a 1 portocala
Mod de preparare:
Amestecam faina untul si zaharul pudra intr-un tocator electric pana capata aspestul de pesmet.
Apoi adaugam 1 galbenus si 2 linguri de apa rece si amestecam din nou.Strange aluatul ca o mingie si dal la frigider pentru 20 de minute.
Dupa se presara masa de lucru cu zaharsi se intinde aluatul intr-o tava pentru tarta de lungimea 23 cm tapetata cu hartie de copt si se lasa la rece 30 de min.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se baga la cuptor timp de 30 de min dupa ce ati bagat aluatul la cuptor dati cuptorul la 160 de grade.
Intr-un bol se amesteca ouale cu galbenusurile ramase si apoi adaugam frisca lichida , zaharul si cojile de lamaie si portocala dar si zeama lor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu