- Aluat :
- 100 g unt
- 2 lg zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 1 cana lapte
- 1 plic drojdie granulata
- 300 g faina
- 500 g caise
- Bezea :
- 4 albusuri
- 200 g zahar
Mod de preparare:
Pentru aluat : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam pe rand cate un galbenus de ou, laptele si faina amestecata cu drojdia granule.
Turnam compozitia in tava (25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o lasam sa stea 1 ora.
Intre timp spalam caisele; dupa ce a trecut 1 ora, scoatem samburii de la caise si le asezam cu miezul in sus, apoi dam tava la cuptor.
Dupa ce s-a copt prajitura o scoatem din cuptor si turnam deasupra bezeaua.
Pentru bezea : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul; aceasta bezea o turnam peste prajitura coapta si mai dam la cuptor pentru 5 minute.
Lasam sa se raceasca si taiem cu un cutit trecut prin apa rece.
Va poftesc sa incercati prajitura pentru ca este suuper super extra buna ! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu