sâmbătă, 2 august 2014

prajitura cu caise si bezea


  • Aluat : 
  • 100 g unt
  • 2 lg zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 1 cana lapte
  • 1 plic drojdie granulata
  • 300 g faina
  • 500 g caise
  • Bezea : 
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
 
Mod de preparare: 


Pentru aluat : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam pe rand cate un galbenus de ou, laptele si faina amestecata cu drojdia granule.
  Turnam compozitia in tava (25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o lasam sa stea 1 ora.
 Intre timp spalam caisele; dupa ce a trecut 1 ora, scoatem samburii de la caise si le asezam cu miezul in sus, apoi dam tava la cuptor.
Dupa ce s-a copt prajitura o scoatem din cuptor si turnam deasupra bezeaua.
 Pentru bezea : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul; aceasta bezea o turnam peste prajitura coapta si mai dam la cuptor pentru 5 minute.
 Lasam sa se raceasca si taiem cu un cutit trecut prin apa rece.
 Va poftesc sa incercati prajitura pentru ca este suuper super extra buna ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu