vineri, 1 august 2014

Vărzar

Ingrediente

Aluat: 1 kg faina
 500 ml apa calduta 
15 gr drojdie proaspata 
1 lingurita zahar 
1 lingura sare
 Umplutura: 1 varza mai marisoara sare si piper
 100 ml ulei 
Pentru uns: 1 ou

Mod de preparare

Aluat: drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza. Faina se pune intr-un vas,adaugam sarea,drojdia si apa.Framantam un aluat ca de paine pe care il lasam sa creasca 30-40 min.Umplutura:Varza se taie marunt,se pune intr-o cratita cu ulei incins si se caleste pana se inmoaie.Potrivim de sare si piper.Mie imi place putin mai piparata. Dupa ce a crescut aluatul,l-am impartit in patru parti,pentru patru foi(doua tavi) In tava tapetata cu putin ulei si faina se pune o foaie intinsa,am asezat un strat de varza.Am intinsa doua foaie peste varza.Am lasat sa creasca 15 min.Inainte de a baga tava in cuptor am intepat cu o furculita si am uns cu ou batut. Am lasat la cuptor la foc mic 50 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu